اخبار و رویداد ها

شرکت های جلبکی داخل کشور

شرکت های جلبکی داخل کشور ۱۴۰۲/۰۹/۲۵ ۱۷:۰۱:۵۲
یکی از کاربردهای مهم جلبک ها که منجر به تولید محصولات تجاری از آنها شده است، به عنوان محرک رشد گیاهان است. جلبک های ماکرو و میکرو می توانند سبب تحریک رشد گیاهان شوند. هرمون های موجود در جلبک ها از کلیدی ترین اجزای تشکیل دهنده آنها در افزایش رشد گیاهان و حتی افزایش مقاومت گیاهان به انواع تنش هستند.شرکت  آلگاتک در ایران یکی از شرکت های موفق در تولید کودهای جلبکی است.چه محصولات دیگری از جلبک ها می شناسید؟ 

کنفرانس بین المللی جلبک شناسان جوان

کنفرانس بین المللی جلبک شناسان جوان ۱۴۰۲/۰۹/۲۴ ۲۰:۴۶:۴۳
کنفرانس بین‌المللی جلبک شناسان جوان در فرانسهاین کنفرانس هر دوسال یکبار در اروپا برگزار می شود. بسته به اسپانسر هر سال، گرنت مسافرت، ثبت نام و... برای جلبک شناسان جوان وجود دارد. 

جلبک بشناسیم

جلبک بشناسیم ۱۴۰۲/۰۹/۲۴ ۱۲:۲۸:۱۸
جلبک های سبز و جلبک های سبز-آبی دو خانواده بزرگ از جلبک ها هستند که پراکنش وسیعی در سطح زیست کره ما دارند. جلبک های سبز-آبی را سیانوباکتری نیز می نامند! قرابت بالای سیانوباکتری ها به پروکاریوت ها، آنها را در مرز بین جلبک و باکتری قرار داده است. سیانوباکتری ها دارای اثرات زیست محیطی زیادی هستند. مهم ترین اثرات آن ها را شاید بتوان در تثبیت نیتروژن گازی هوا و در تولید توکسین در بلوم های جلبکی دانست.کدام یک از جلبک های تصویر سیانوباکتری هستند؟ 

شناسایی جلبک های بلوم جلبکی

شناسایی جلبک های بلوم جلبکی ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ ۱۶:۳۷:۰۴
دریاچه مصنوعی یا پارک آبی چهل بازه مشهد مدتی است میزبان حضور جلبک هاست. گزارشات آب منطقه ای، سازمان شیلات، شهرداری ها و واحدهای آبزی پروری زیادی حاکی از رشد بی رویه جلبک ها در بسترهای آبی است. این پدیده به بلوم یا شکوفایی جلبکی معروف است. سوالات زیادی در این زمینه مطرح می شود. و اما مهم ترین پرسش ها:علت اصلی بلوم های جلبکی چیست؟ ورود حجم بالایی از نوترینت ها (مواد غذایی شامل نیترات و فسفات) توسط انواع پساب ها به اکوسیستم آبی و همچنین جریان های همرفتی اقیانوسی آیا این بلوم ها خطرناک هستند؟ بلوم ها توسط ماکرو و میکروجلبک ها گزارش و مشاهده شده است. خطر بلوم ها بسته به محدود کردن شرایط زیست موجودات فعلی (مانع تبادل نور و اکسیژن) و یا تولید توکسین (سموم زیستی) و مهم تر از همه نوع جلبک در نظر گرفته می شود. خطرناک ترین بلوم ها کدام ها هستند؟ بلوم های جلبکی که توسط دینوفلاژلاتا و سیانوباکتری ها صورت می گیرد. در مطالعه موردی پارک چهل بازه مشهد، این شکوفایی جلبکی توسط جلبک سبز Golenkinia مشاهده شده است. پساب های شهری با ورود به این پارک موجب سبز شدن آب توسط جلبک مذکور در این فصل شده اند. 

درخت مایع یا درخت جلبک

درخت مایع یا درخت جلبک ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ ۱۵:۴۱:۴۲
درخت جلبکی : از این سازه به منظور تصفیه هوا، تولید اکسیژن، جذب آلاینده های گازی از جمله CO, CO2, NOx, SOx استفاده می شود.این سازه در کشورهای فرانسه، هلند، بلژیک، ایتالیا، مکزیک، لهستان و همچنین در ایران (مشهد) طراحی و اجرا شده است. 

سخنرانی علمی

سخنرانی علمی ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ ۱۵:۲۰:۴۶
سلسله سخنرانی های علمی در ایران توسط گروه های علمی مختلف برگزار می شود. این هفته میهمان مرکز تحقیقات شیلاتی آب های دور هستیم.https://vc.areeo.ac.ir/ch/ofrcنام کاربری : ofrc-uپسورد : O5456

چالش آب شور و فرصت های پرورش جلبک در آن

۱۴۰۲/۰۹/۱۷ ۲۱:۲۵:۴۵
جلبک ها موجوداتی فراگیر در تمامی اکوسیستم های زیست کره هستند. در محیط های متعارف نیز یافت می شوند. آب های شور از جمله محیط های مناسب جهت یافتن گونه های اکسترموفیل جلبکی است.محیط های آب شور منطقه شما کجاها هستند؟چه گونه های جلبکی در این آبها می شناسید؟ عکس:دریاچه ارومیه شهریور 1402

کاربردهای جلبک در آبزی پروری

کاربردهای جلبک در آبزی پروری ۱۴۰۲/۰۹/۱۵ ۱۷:۳۵:۳۹
جلبک بطور مستقیم یا غیر مستقیم در تغذیه آبزیان کاربرد دارد.در تغذیه غیر مستقیم از واسطه هایی همچون آرتمیا، روتیفر، دافنی و... استفاده می شود. پس از مصرف جلبک توسط این ریزموجودات بعنوان غذای زنده در چرخه غذایی میگو، و انواع ماهیان استفاده می شوند. چه کاربری های دیگر از جلبک در بخش آبزی پروری سراغ دارید؟ 

فراخوان حمایت از طرح های توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی

فراخوان حمایت از طرح های توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی ۱۴۰۲/۰۹/۱۳ ۰۸:۲۹:۵۸
فراخوان حمایت از طرح های توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اطلاعات بیشتر در لینک خبرIsti.ir/farakhan

برداشت زیستی جلبک

۱۴۰۲/۰۹/۱۲ ۲۱:۰۵:۱۵
✅ بهینه‌سازی برداشت زیست‌توده ریزجلبک کلرلا ، با استفاده از ریزجلبک خودلخته‌ساز Ankistrodesmus sp به عنوان لخته‌ساز زیستیامروزه آبزیان را بصورت انبوه در فضای کمی پرورش می‌دهند که این کار باعث ورود فاضلاب غلیظ به محیط زیست می‌شود . بدلیل مواد موجود در پساب ، احتمال شیوع بیماری‌ها و انفجار جلبکی بالا می‌رود . با کشت ریزجلبک برای تصفیه این پساب ، می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد .روش‌های رایج برداشت ریز جلبک شامل سانتریفوژ ، فیلتراسیون و انعقاد - لخته سازی است که همیشه به صرفه نیستند . در روش لخته‌سازی ، یافتن یک لخته‌ساز کارآمد و سازگار با محیط زیست بسیار مؤثر است .از توانایی لخته‌سازی خودبه‌خودی ریز جلبک Ankistrodesmus sp در تصفیه آب و پساب استفاده می‌شود . از این قابلیت می‌توان برای برداشت (Harvesting) کلرلا نیز استفاده کرد .شکل هلالی و پتانسیل زتا Ankistrodesmus sp توانایی لخته‌سازی کلرلا را (که به شکل کروی است) دارد . پتانسیل زتا برابر اختلاف در پتانسیل میان سیستم پراکنده شده کل ، لایه‌ای که در حد فاصل ذرات پراکنده شده (سلول‌ها) و واسط سوسپانسیونی (آب) است . در این آزمایش هر دو گونه در محیط کشت بولد باسال (BB) تا دوران سکون (stationary phase) کشت داده شدند و موعد برداشت کلرلا هر دو محیط کشت را مخلوط کرده و برای رسوب به آن زمان دادند . بار سطحی کلرلا در محدوده وسیعی از pH ، منفی است . اما بار Ankistrodesmus sp در محدوده pH بین 6-7 (که pH مناسبی برای رشد کلرلاست) ، مثبت است . این امر باعث لخته‌سازی سلول‌های کلرلا با ایجاد پل بین آنها می‌شود .نسبت حجمی و pH بهینه برای این کار به ترتیب v/v 50% و 7.1 و بازدهی آن در این شرایط 82% بوده است . آلومنیوم سولفات علاوه بر لیزکردن سلول‌ها ، در این مقاله در شرایط یکسان با لخته‌ساز زیستی ، عملکرد پایین‌تری داشته باشد.